Actual

IGSU a lansat o campanie de prevenire a incendiilor în ajunul sărbătorilor pascale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul campaniei de prevenire angajații IGSU vin cu recomandări și atenționări în adresa responsabililor lăcașelor de cult, care sunt rugați să respecte cu prudența maximă regulile antiincendiare, în special în Noaptea Învierii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Сetățenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita riscul producerii acestora în  preajma, sau în interiorul bisericilor. Pompierii atenționează asupra exploatării sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis.

De asemenea, specialiștii avertizează că lăcașele de cult trebuie să fie dotate cu mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere. Totodată, în vederea prevenirii incendiilor se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă. În caz de evacuarea promptă a enoriașilor în situații de urgență scheme de evacuare cu indicarea inscripției “În caz de urgență apelați 112” trebuie să fie afișate în locuri vizibile.

Activitățile de prevenire în cadrul Campaniei desfășurate de IGSU în ajunul sărbătorilor de Paști urmează a fi realizate în toate lăcașele de cult din Republica Moldova.

Potrivit informației IGSU angajații instituției au ajuns cu recomandări în 1492  de lăcașe de cult, fiind instruiți 1892 slujitori și înmânate 2984 de atenționări. Măsurile realizate au drept scop prevenirea incendiilor și atenționarea responsabililor, privind regulile de siguranță, care trebuie să fie respectate în perioada sărbătorilor de Paști.

 

 

loading...

Comments are closed.