IGSU a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale pe data de 5 septembrie 2022.

La fața locului pe parcursul a mai multor zile au lucrat specialiști din cadrul Laboratorului Experimental Antiincendiar care au înaintat trei ipoteze în producerea arderii.

În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiului angajații IGSU au stabilit că focul ar fi putut porni din următoarele cauze:
– prima versiunea este scurtcircuit în rețeaua electrică;
– a doua ipoteză cercetată este legată de defecte ale echipamentului electric;
– a treia versiune înaintată spre cercetare este imprudența în timpul fumatului.

Potrivit specialiștilor arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați a depozitului afectat de incendiu. La examinarea statică a locului de ardere s-a stabilit că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind depistate porțiuni de conductori electrici.

Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu a obținut răspândire la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectat doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului, dar și o parte din bunurile materiale aflate în interior.

Cauza finală de producere a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share