Alte știri

IGSU continuă Campania de minimalizare a riscurilor de producere a exploziilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire   cu genericul „Minimalizarea riscurilor de producere a cazurilor de explozii și incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale”.

În perioada 19 – 23 aprilie 2021 salvatorii au desfășurat activitățile de informare a populație în 96 localități din mai multe raioane fiind instruite 3385 persoane din 960 case de locuit. Angajații IGSU au înmânat 1610 pliante informative și au preîntâmpinat oamenii despre riscul producerii exploziilor/incendiilor în urma utilizării necorespunzătoare a buteliilor de gaz și a instalațiilor alimentantate la gaze naturale.

Cetățenii au fost îndemnați să respecte strict regulile de siguranță, printre care amplasarea buteliilor în exteriorul locuinței  și alimentarea acestora doar cu combustibilul pentru care sunt destinate. De asemenea, specialiștii IGSU au vorbit persoanelor  despre utilizarea corectă a aragazului, precum și au menționat că instalații conectate la gaze naturale trebuie să fie verificate sistematic, iar utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte se interzice.

Mai mult, salvatorii au ajuns la 39 stații de alimentare cu gaz lichefiat fiind instruiți angajații acestora. Totodată, cu scopul informării populației, peste 370 de instrucțiuni cu reguli de securitate de bază au fost afișate în locurile publice.

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, de la începutul Campaniei desfășurate de IGSU în toate regiunile țării, măsurile de prevenire au avut loc în 18494 case de locuit cu instruirea a 60768 persoane din 1056 localități.

loading...

Comments are closed.