Alte știri

IGSU continuă instruirea copiilor în domeniul bazelor securității vieții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă instruirea copiilor privind bazele securității vieții și comportamentului corect în caz de situații excepționale. Activitățile de prevenire în rândul minorilor în perioada estivală sunt desfășurate în mai multe localități din țară în taberele cu sejur de zi sau în subdiviziunile teritoriale din cadrul Inspectoratului.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ultimele lecții de siguranță pentru mai mulți copii au avut loc în raionul Taraclia, Hâncești, Soroca, dar și municipiul Chișinău. Angajații IGSU au îndrumat micuții privind regulile antiincendiare, comportamentul corect în diverse situații de risc și manevrele de prim ajutor. O atenție majoră a fost acordată regulilor de siguranță în timpul înotului și aflării în preajma bazinelor acvatice.

Salvatorii au rugat copiii să nu  meargă la scăldat fără maturi, și să nu intre în apă de unii singuri în locuri neamenajate cu stații de salvare. De asemenea pompierii le-au demonstrat tehnica și echipamentele de intervenție  din dotare cu care sting incendii și salvează vieți.

După lecțiile teoretice copiii au avut posibilitate de a refula apă din furtunuri, să se testeze uniforma pompierilor, precum și să stingă focare improvizate.

Astfel de activități cu implicarea copiilor sunt organizate sistematic de IGSU în toate regiunile țării, având drept scop instruirea tinerii generații  în domeniul bazelor securității vieții. Сonform datelor,  IGSU, de la începutul lunii iulie au fost instruiți peste 150 minori, iar de la începutul vacanței de vară peste 2540 de copii au participat în activități de instruire desfășurate de salvatori în toate raioanele țării.

loading...

Comments are closed.