Alte știri

IGSU continuă măsurile de prevenire contra COVID -19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În primele zile ale lunii octombrie angajații Inspectoratului General pentru Situații de urgență continuă informarea populației despre respectarea regulilor de protecție contra  COVID-19.

Potrivit datelor IGSU, recent, activitațile de prevenire au fost desfășurate în 16 localități din raioanaele Cimișlia, Edineț, Florești, Soroca și Ocnița fiind antrenați 18 salvatori cu 7 unități de tehnică. Salvatorii au difuzat mesajele sonore de prevenire pentru cetățeni îndemnându-i să poarte măști de protecție în spații închise printre care transportul public, centrele comerciale, farmacii și instituții.

Persoanele  au primit pliante informative cu lista regulilor necesare de protecție, precum și au fost rugate să se spele cât mai des pe mâni și să acopere nasul și gura când strănută. Totodată, este indicat ca oamenii să evite aglomerațiile și să păstreze distanța socială de minim un metru.

Astfel fel de măsuri sunt intreprinse de IGSU constant în  toate raioanale țării în cadrul campaniei lansate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu genericul „Ai grijă, oprește răspândirea COVID -19, salvează vieți” având drept scop prevenirea răspândirii pandemiei de coronovirus de tio nou în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.