IGSU: Peste 3000 de specialiști sunt implicați pentru redresarea situației în urma condițiilor meteo nefavorabile

Potrivit informațiilor colectate de Centru de Dirijare în Situații Excepționale către amiaza zilei de 8 ianuarie, 3032 de specialiști cu 975 unități de tehnică din cadrul autorităților sunt implicați pentru redresarea situației în țară în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare și lapoviță. Ofițeri și subofițeri din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, drumari din cadrul ÎS Administrația de Stat a Drumurilor, lucrători medicali, dar și muncitori ai furnizorilor de energie electrică întreprind măsuri pentru ca situația să revină la normal.

La moment pe tot teritoriul țării se atestă ninsori abundente, toate traseele naționale sunt practicabile dar se circulă în condiții de iarnă. Lucrări de curățare și presărare a materialului antiderapant se desfășoară pe toate traseele naționale, regionale și locale, dar mai intensiv în zona de nord a țării. Drumuri blocate la moment nu sunt.

Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică la moment mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 63 de localități. Datorită intervenției echipelor furnizorilor electrici au fost realimentați 16594 de consumatori. Lucrările continuă în teren.

În urma condițiilor de vreme nefavorabilă angajații IGSU au intervenit pentru lucrări de tractare și deblocare a mijloacelor de transport pe trasee din raioanele Ialoveni, Drochia, Hâncești, dar și municipiul Chișinău. În capitală salvatorii au deblocat un autoturism în care se afla un minor bolnav în vârstă de 6 ani. Acesta era transportat de părinți spre spital, însă din cauza viscolului mașina a rămas înzăpezită. Pompierii au reușit să deblocheze autoturismul, astfel copilul a ajuns în siguranță la instituția medicală pentru îngrijiri de rigoare.

În continuare autoritățile îndemnă oamenii să țină cont de condițiile meteo nefavorabile și să nu pornească la drum. Potrivit prognozelor pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat se va semnala vijelie, se așteaptă intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, comparativ cu vremea din ultima perioadă, pe drumurile publice se vor forma troiene și ghețuș, iar pe vegetație și pe firele electrice se va depune lapoviță. În aceste condiții deplasarea pe trasee ar putea fi dificilă, iar unele zone ar putea fi înzăpezite.

Total
0
Shares
Total
0
Share