Ilan Șor a criticat dur noua structură creată de către guvernare: “Lui Recean nu i-a fost suficient SIS, acum un alt consiliu va nitui listele de sancțiuni”

Politicianul Ilan Șor a criticat dur noua structură creată de către guvernare. Este vorba despre Consiliul de supraveghere interministerial privind respectarea sancțiunilor internaționale, condus de premierul Dorin Recean. El a subliniat că este inutilă crearea unui alt consiliu menit să rezolve problemele internaționale, în timp ce în interiorul țării există numeroase probleme.

“Lui Recean nu i-a fost suficient Serviciul de Informații și Securitate, acum un alt consiliu va nitui listele de sancțiuni. Mă întreb care va fi primul lor pas? Așteaptă oare sancțiuni pentru Radu Marian pentru fotografiile sale “umoristice” cu svastica sau se fac excepții pentru cei aleși?” – se întreabă politicianul, amintind de postarea deputatului pasist. El a mai atras atenția că este puțin probabil ca noul consiliu să funcționeze pe bază de voluntariat. Aceasta înseamnă că activitatea structurii va fi plătită din bugetul Republicii Moldova, ceea ce înseamnă că cheltuielile vor cădea pe umerii cetățenilor.

“În ce mod această structură se raportează la legislația europeană, la care Sandu își dorește atât de mult să se conformeze? Regimul creează o aparență de activitate, scufundând țara noastră tot mai mult într-o mlaștină mizerabilă”, a conchis Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share