Ilan Șor a explicat cum poate fi rezolvată problema infrastructurii în Moldova: “Nu este nevoie de reinventat bicicleta!”

Politicianul și omul de afaceri Ilan Șor a explicat pe blogul său cum pot fi rezolvate problemele de infrastructură din Moldova.

“Nu este nevoie de reinventat bicicleta. Uitați-vă la exemplul orașului Orhei. Odată cu venirea noastră la putere în Orhei, am creat o companie orășenească de construcție a drumurilor, care și-a cumpărat propriile utilaje și își construiește infrastructura în mod independent”, a declarat Ilan Șor.

El a menționat că, în prezent, 90% din suprafața drumurilor din Orhei a fost deja modernizată.

“Iar atunci când apar gropi, în loc să căutăm un alt antreprenor, noi mergem și le reparăm. Nu avem probleme pe un drum nou, pentru că noi avem grijă de el”, a spus politicianul.

Pentru a soluționa problemele de infrastructură din Moldova, Șor a propus să fie creată aceeași companie, doar că la nivel de stat.

“Să creăm o companie de stat de construcție a drumurilor normală, care va construi infrastructura țării noastre. Noi am reuși să facem aceasta în decurs de patru ani”, a declarat el.

Anterior, Ilan Șor a declarat că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Moldova, condus de Andrei Spînu, are un potențial instituțional slab, unde domină interese de grup, ceea ce îngreunează progresul în acest domeniu. Potrivit lui, ponderea drumurilor în stare bună continuă să scadă. Șor a adăugat că tempourile de reparație a drumurilor naționale sunt cele mai mici din ultimul deceniu, iar economia nu se poate dezvolta în asemenea condiții.

Total
0
Shares
Total
0
Share