Alte știri

Ilan Șor a rămas fără salariul de deputat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ilan Șor rămâne fără salariul de deputat. Șefa Direcției relații cu mass-media, Svetlana Rudenco, a precizat că ordinul a fost semnat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, transmite IPN.

Lui Ilan Șor i-au fost suspendate plățile salariale și compensatorii și în legislatura trecută, din 1 ianuarie 2020. Mai devreme, din iunie până în decembrie 2019, parlamentarul a fost sancționat pentru 26 de absențe, conform Regulamentului Parlamentului.

Conform Regulamentul Parlamentului, absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la trei ședințe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancționează cu pierderea a 50% din salariu și din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport. Pentru patru și mai multe absențe se aplică coeficientul de 75%. În cazul absenței nemotivate de la orice activitate parlamentară pe parcursul a o lună consecutiv, la sesizarea președintelui Parlamentului, Comisia juridică, numiri și imunități evaluează activitatea deputatului și poate propune președintelui Parlamentului emiterea dispoziției privind suspendarea achitării drepturilor salariale, indemnizațiilor și compensațiilor. Lucru care s-a și întâmplat în privința deputatului Ilan Șor în 2020 și acum.

loading...

Comments are closed.