Ilan Șor anticipează sfârșitul guvernării Maiei Sandu într-un viitor nu foarte îndepărtat

Politicianul Ilan Șor anticipează sfârșitul guvernării Maiei Sandu într-un viitor nu foarte îndepărtat. În cadrul unei transmisiuni live pe Facebook, omul de afaceri a declarat că în interiorul formațiunii are loc o luptă crâncenă pentru numirea unui procuror general loial, astfel încât fruntașii partidului să scape basma curată după plecarea de la putere. Ilan Șor s-a arătat însă convins că toți cei vinovați de abuzurile comise în ultimii 4 ani vor sta după gratii.

Politicianul a menționat că sunt semnale clare ce prevestesc eșecul guvernării PAS în viitorul apropiat.

„Au mai rămas luni numărate până când vom asista la o prăbușire totală și rușinoasă a acestei echipe. Vedem deja începutul eșecului celei mai oribile și josnice guvernări din toată istoria Moldovei – al guvernării Maiei Sandu. Oamenii fug din echipa PAS ca dintr-o navă care naufragiază. Cunoaștem că în echipa PAS merge o luptă pentru procurorul general. De ce? Pentru că ei înțeleg perfect că echipa de bază formată din 30-40 de oameni din PAS va trebui să răspundă penal și să ispășească pedepsele în închisoare. Ei înțeleg că un procuror general aflat sub controlul lor îi va ajuta să scape basma curată și le va oferi posibilitatea să plece”, a atras atenția politicianul.

Ilan Șor este însă convins că, indiferent cine va ajunge în funcția de procuror general, toți cei din guvernatea PAS care au comis fărădelegi vor răspunde în fața legii, inclusiv fostul ministru al justiției Sergiu Litvinenco.

„Nu le va reuși să fugă, dragi prieteni. Acești oameni ticăloși vor sta foarte curând în condiții nu foarte bune și vor răspunde pentru toate fărădelegile și abuzurile comise în ultimii 4 ani în Republica Moldova. Chiar și Sergiu Litvinenco va răspunde, care face totul ca noi să uităm de el. Dar noi nu am uitat de el. Îl urmărim cu atenție”, a menționat omul de afaceri.

Anterior în spațiu public au apărut zvonuri că fostul ministru al justiției Sergiu Litvinenco ar putea deveni procuror general al Republicii Moldova, având în spate susținerea unei părți din echipa PAS, în timp ce o altă parte a formațiunii se pronunță pentru numirea în funcția de procuror-șef a unui candidat din România. Mai mulți foști oficiali români deja au fost delegați în Republica Moldova, pentru a lua parte la actul de guvernare a țării. Unii dintre ei au fost numiți în funcții importante în stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share