Ilan Șor arată în cifre consecințele dezastruoase ale guvernării actuale: “Uitați-vă cum s-a schimbat Moldova în anii de guvernare Sandu-PAS“

Anii de guvernare a Maiei Sandu și a partidului PAS au dus economia Republicii Moldova la cifre înspăimântătoare, a declarat Ilan Șor.

“Uitați-vă cum s-a schimbat Moldova în anii de guvernare Sandu-PAS. Acestea sunt cifre – nu emoții. Deși, nu voi fi surprins dacă veți experimenta nu cele mai pozitive sentimente după ce le veți citi”, a scris politicianul pe pagina sa.

Este suficient să ne uităm la situația cu datoria externă a Moldovei. Din 2021, aceasta a crescut cu 47%, iar în 2023 se va ridica la circa 114 miliarde de lei. Acest lucru înseamnă o scădere a sustenabilității economiei țării, mai ales în lipsa altor indicatori pozitivi.

Consecințele negative i-au afectat pe cetățenii Republicii Moldova. În primul rând, aceștia au resimțit creșterea prețurilor: în 2022, inflația din țară a depășit 30%.

O astfel de creștere a prețurilor este accesibilă doar pentru miniștri, salariile lor au crescut cu 43% în 2022, iar anul trecut – cu 80%. Iar pentru pensionari nu mai rămân bani: în 2022, pensiile au fost indexate doar cu 15%, iar în 2023 chiar mai puțin – cu 6%.

În același timp, Ilan Șor a atras atenția asupra costului utilităților. În 2022, tarifele la electricitate au crescut cu 316%, iar cele la gaz cu 631%.

Această situație economică este însoțită de schimbări negative în sistemul educațional moldovenesc, când școlile sunt închise sub pretextul optimizării.

Toate acestea îi determină pe cetățenii țării să emigreze în alte state. În ultimii ani, din țară au plecat peste 200 de mii de moldoveni.

Total
0
Shares
Total
0
Share