Politic

Ilan ȘOR către Codreanu: așteptăm răspuns oficial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor îi cere primarului interimar al Chișinăului Ruslan Codreanu să-i răspunde oficial la demersul său prin care se oferea să reconstruiască și să modernizeze toate trecerile pietonale subterane din sectorul Botanica. Politicianul arată că inițiativa sa nu are niciun substrat electoral și-l îndeamnă pe Codreanu să se gândească în primul rând la locuitorii Capitalei, sugerându-i să înceteze practica administrării urbii pe Internet.

După ce Codreanu a anunțat pe contul său de facebook că a primit demersul lui Ilan Șor pe care îl consideră un „cadou electoral”, liderul formațiunii îi amintește primarului interimar că nu suntem în campanie electorală. În schimb, subiectul abordat ține de viața și securitatea chișinăuienilor, în special fiind vorba de copii.

„Chestiunea despre care discutăm astăzi nu are legătură cu alegerile, dar este vorba despre probleme care trebuiau rezolvate demult – asigurarea securității pietonilor din Chișinău. Nu am putut să nu reacționăm la multitudinea de cereri și plângeri ale locuitorilor care nu văd nicio perspectivă să aștepte ceva din partea Dvs, reprezentanții autorităților locale. Orașul este de mult în ruine, iar trecerile subterane nu doar că arată groaznic, dar sunt și periculoase. Ne-am gândit la oameni și la securitatea lor. Dar în primul rând la securitatea copiilor.”

Totodată, Ilan Șor reiterează că sursele de finanțare a proiectului sunt deschise și transparente și îi recomandă lui Codreanu să nu urmeze exemplul nefast de a conduce orașul stând pe Internet. „Am vrut să ajutăm chișinăuienii și chiar am crezut că și Dvs vă gândiți la locuitorii Capitalei. Dar, se pare, sunteți în stare doar să faceți compuneri pe Facebook. Mai avem un bloc „notoriu” de deputați care se antrenează pe Facebook în loc să se ocupe cu lucruri serioase. Dar cu Facebook-ul și cu postările pe Internet nu hrănești oamenii. Și este absolut anormal să administrezi un oraș, cu atât mai mult o capitală, pe Internet”.

Totuși, în pofida reacției lui Codreanu pe Facebook, Ilan Șor scrie că așteaptă un răspuns oficial, în care acesta să recunoască faptul că nu dorește îmbunătățirea vieții cetățenilor. „Indiferent de atracția Dvs. față de rețelele sociale și like-urile pe Facebook, vom aștepta un răspuns oficial din partea Dvs. la solicitarea noastră. Scrieți-ne oficial că nu doriți îmbunătățirea vieții chișinăuienilor și amenajarea orașului… Să vadă oamenii”, l-a îndemnat Ilan Șor pe Ruslan Codreanu.

Liderul Partidul Politic ȘOR Ilan Șor și vicepreședintele fracțiunii parlamentare a partidului, Petru Jardan, au depus, așa cum au promis recent, un demers la Primăria municipiului Chișinău în care îi solicită să-i permită să modernizeze toate trecerile subterane de pietoni din sectorul Botanica. Ei au transmis această solicitare după ce formațiunea lor și compania Avia-Invest au reconstruit într-un mod exemplar pasajul din orășelul Aeroport.

Partidul Politic ȘOR și Compania Avia-Invest au inaugurat săptămâna trecută trecerea subterană din orășelul Aeroport, în urma mai multor solicitări. Rezultatele au întrecut chiar și așteptările localnicilor: a fost restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale, au fost reconstruite complet scările, a fost instalată iluminarea și au fost montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale. Un element deosebit al pasajului subteran îl reprezintă și acoperișul scărilor cu carcasă din metal cu arcuri, care oferă acestuia un aspect modern inovativ. Pereții subteranei au fost vopsiți în imagini inspirate din aviație. La fel, în zona trecerii au fost amenajate bănci pentru trecători și plantate flori și iarbă verde.

La inaugurare, Ilan Șor a anunțat că la multiplele demersuri ale cetățenilor îi va solicita administrației publice locale permisiunea că modernizeze toate trecerile pietonale de la Botanica.

loading...

Comments are closed.