Politic

Ilan Șor cere anularea rezultatelor concursului privind numirea Veronicăi Dragalin în funcția de șefă a PA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, cere anularea rezultatelor concursului privind numirea Veronicăi Dragalin în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție. În același timp, Ilan Șor solicită ca Veronica Dragalin, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și alți membri ai Consiliului Superior al Procurorilor să fie cercetați penal pentru trucarea concursului de selectare a candidatului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. O sesizare în acest sens a fost depusă astăzi, în adresa CSP.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor face referire la conversațiile între funcționarii de rang înalt, care au apărut în spațiul public și care demonstrează că Dragalin a fost instalată în funcție în urma unui concurs trucat de către guvernarea PAS, în special de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Cei din PAS spun mereu că e greu de trăit cu noi, în schimb noi suntem sinceri, corecți, onești, rafinați. Conversațiile între funcționarii publici de rang înalt din PAS, care au apărut în spațiul public, demonstrează însă, că aceștia sunt adevărați uzurpatori, hoți, corupți, care dau indicații judecătorilor, persoanelor care numesc procurori, care se ocupă de scheme, mașinații și escrocherii. Toate astea sub paravanul unor vorbe goale. Un stat nu poate exista astfel. Statul nu este un SRL, în care fiecare poate să numească în funcții pe cine vrea, numai pentru faptul că o anumită persoană este loială și va respecta indicațiile stupide ale politicului. În orice țară civilizată, pentru astfel de infracțiuni, s-ar fi dat 100 de ani de închisoare, iar șeful statului, de rușine, și-ar fi dat demisia. Guvernarea de la noi are, însă, tupeul să nege adevărul”, a declarat Ilan Șor.

De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR” s-a arătat uimit de tupeul Veronicăi Dragalin, care, în urma celor întâmplate, a considerat că trebuie să rămână în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție.

„Numirea unui așa-zis procuror anticorupție pro-occidental este ieșită din comun. Dna Dragalin, ați venit din America, țară în care se consideră că există democrație, onestitate, ordine și transparență. Dacă s-ar fi aflat despre trucarea concursului pentru o astfel de funcție, cel vizat nu doar ar fi stat la pușcărie pe viață ci, de frică, ar fi plecat cât mai departe. Dar nu, dvs. aveți îndrăzneala să vă apucați strâns de fotoliu, se pare că ați simțit gustul mitei moldovenești și vreți să vă scăldați în ea. Vom informa pe toată lumea, inclusiv pe cei din America, despre cele întâmplate, așa încât să vă fie rușine să-i priviți în ochi pe foștii colegi, care nu ar permite asemenea lucruri. Nu sunteți decât o adevărată escroacă, care a decis să vină acasă, ca să se dea mare și tare. Cât despre Litvinenco, acesta este o mizerie, care a mers prea departe, considerându-se un mare manipulator. În Guvern, există deja și dominatori, și manipulatori. Vă garantez că Litvinenco va sta la pușcărie mult și bine.

Prin urmare, Ilan Șor a depus o sesizare în adresa Consiliului Superior al Procurorilor în care solicită desemnarea unui procuror care să examineze legalitatea desfășurării concursului public de selectare a candidatului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. De asemenea, deputatul Ilan Șor cere ca procurorul desemnat să pornească urmărirea penală a Veronicăi Dragalin, precum și a membrilor CSP – Svetlana Balmuș, Andrei Cebotari, Lilia Potâng și Sergiu Litvinenco, care au trucat concursul public de selectare a candidatului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

„În calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, am decis să mă adresez Consiliului Superior al Procurorilor, cu solicitarea de a anula rezultatele concursului ilegal prin care Veronica Dragalin a fost aleasă în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. De asemenea, cer tragerea la răspundere a tuturor celor care au avut o implicare directă în aceste fărădelegi. Să afle toată lumea care este adevărata față a celor care pretind că sunt cinstiți”, a conchis Ilan Șor.

loading...

Comments are closed.