Ilan Șor: “Cursa charter cu aproape 300 de cetățeni moldoveni la bord a decolat cu succes din Israel”

Astăzi, cursa charter cu aproape 300 de cetățeni moldoveni la bord, printre care copii, femei și bărbați, a decolat cu succes din Israel, a anunțat Ilan Șor, organizatorul unor zboruri umanitare de evacuare din zona de conflict.

Potrivit lui, avionul Airbus A-330 a fost ținut la sol o perioadă mai îndelungată din cauza atacurilor teroriste de la Aeroportul Ben-Gurion. Acum, pasagerii se îndreaptă spre casă, în Moldova.

“Oamenii vor fi în siguranță și se vor revedea cu familiile lor. După o scurtă aterizare tehnică la Istanbul fără debarcarea pasagerilor, avionul își va continua zborul spre Chișinău.

Continuăm să ajutăm cetățenii noștri care au depus cereri pentru zborurile de evacuare. Până la moment este vorba despre încă peste cinci sute de persoane”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că moldovenii aflați în Israel pot solicita ajutor pentru a ieși din această țară. Aceștia se pot adresa Ambasadei RM de la Tel Aviv sau direct lui Ilan Șor.

“Scrieți-mi și eu vă voi ajuta cu organizarea zborului spre Moldova – formularul de contact. Rămâneți în siguranță”, a anunțat Șor.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reamintește importanța respectării cu strictețe a instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene. Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: israel.mfa.gov.md
email: tel-aviv@mfa.gov.md
telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.
+37379818081 (inclusiv WhatsApp)
mail: call.center@mfa.gov.md

Potrivit Guvernului, cel puțin 121 de persoane au reușit să fie repatriate în țară pe curse regulate.

Total
0
Shares
Total
0
Share