Politic

Ilan Șor, despre așa-zisa lege contra dezinformării: ”Pas cu Pas spre o cenzură totală”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Așa-numita lege contra dezinformării, votată joi în Parlament de către majoritatea PAS, este nimic altceva decât legalizarea cenzurii la nivel de stat, o tentativă vădită de îngrădire a libertății de exprimare și un instrument de vânare a presei incomode guvernării. De această părere este liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a adăugat că, în cazul în care PAS va vota legea în această formă și în lectura a doua, deputații formațiunii o vor contesta la Curtea Constituțională.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Majoritatea PAS a votat ieri, în primă lectură, legea care va legaliza cenzura și va permite structurilor de forță să le închidă gura tuturor celor care au o altă opinie decât Maia Sandu, Igor Grosu sau Natalia Gavrilița. Mai simplu spus, legea prevede, printre altele, că SIS va avea dreptul să închidă sursele media care scriu altceva decât vrea să audă PAS. Același SIS care număra sandvișurile mâncate de activiștii Partidului „ȘOR”, în campania electorală de la Bălți, vor vâna presa incomodă guvernării și pe toți cei care vor să gândească și să se manifeste liber. Și o vor face fără avizul unor instituții independente, în lipsa unor probe, în lipsa unei investigații corecte și echitabile. Doar prin simpla apăsare a unui buton.

Potrivit lui Șor, această lege înseamnă dictatură, cenzură și totalitarism.

„Această lege l-ar face mândru chiar și pe Goebbels. Șeful propagandei lui Hitler ar fi votat cu ambele mâini această lege, alături de Alaiba și compania. Vă dați seama unde am ajuns? Vă atenționăm să vă opriți. Cerem să fie eliminate toate prevederile abuzive din această lege. În caz contrar, dacă legea va fi aprobată în aceeași formă și în lectură finală, o vom contesta la Curtea Constituțională. Dați-vă seama ce faceți și încotro o luați. Dictatură în Moldova nu va fi. Să fie clar acest lucru”, a declarat Ilan Șor.

loading...

Comments are closed.