Ilan Șor, despre conflictul dintre Chișinău și Găgăuzia: “Nimeni nu are nevoie de Guvernul vostru, dar așa este legea”

Politicianul și omul de afaceri Ilan Șor a comentat reacția bolnăvicioasă a autorităților centrale la întâlnirea Bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, cu președintele rus, Vladimir Putin. Șor a declarat în cadrul unei transmisiuni Live pe rețelele de socializare că această întâlnire le dă fiori multora, inclusiv Maiei Sandu. El a subliniat că datorită lui Vladimir Putin, Moldova ar putea deveni o țară prosperă, unde oamenii să trăiască bine, să beneficieze de gaz ieftin, energie electrică gratuită, o piață de desfacere pentru agricultori și multe alte avantaje.

„Desigur, aceasta întâlnire îi lasă fără somn pe mulți, inclusiv pe Maia Sandu. De ce, pentru că anume cu ajutorul lui Vladimir Vladimirovici Putin, Moldova poate deveni o țară bogată, iar oamenii – să trăiască bine, să primească gaz ieftin, energie electrică gratuită, piață de desfacere pentru agricultori și multe altele”, susține Ilan Șor.

Cu toate acestea, Ilan Șor a menționat că pentru Maia Sandu acest scenariu este un coșmar, deoarece ea ar prefera ca Moldova să rămână pe un drum care nu duce nicăieri. Potrivit lui, Maia Sandu urmărește beneficii personale, cum ar fi salarii, funcții în SUA și se pregătește deja pentu plecare.

„Pentru Maia acesta e un vis urât. Maia Sandu are nevoie ca Moldova să aibă un singur drum, care duce niciunde. Pentru asta, în viitor, ea va obține dividende sub formă de salariu, funcții în SUA, unde în curând va pleca”, a declarat el.
În plus, Ilan Șor a criticat poziția Maiei Sandu referitoare la includerea Bașcanului Găgăuziei în Guvern, afirmând că refuzul ei de a respecta Constituția este o sfidare la adresa locuitorilor din UTA Găgăuzia.

„Scuipând pe alegerea locuitorilor din UTA Găgăuzia, Maia Sandu spune că va încalcă Constituția și nu o va include pe Evghenia Guțul în Guvern. Nimeni nu are nevoie de Guvernul vostru, dar așa este legea, iar Bașcanul Găgăuziei trebuie să fie inclusă, întrucât trebuie sa participe la luarea deciziilor pentru cetățeni. Voi vă considerați regi, dar nu sunteți, în scurt timp o să vă demonstrăm asta”, a conchis Ilan Șor.

Menționăm că autoritățile de la Chișinău au declarat, în nenumărate rânduri, că Bașcanul riscă dosar penal pentru întâlnirea cu Vladimir Putin la Soci. Totodată, la mai bine de jumătate de an de la confirmarea Evgheniei Guțul în funcție, președintele Maia Sandu refuză categoric să semneze decretul de numire a Bașcanului în componența Guvernului, deși legea o obligă să facă acest lucru.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share