Ilan Șor, liderul Blocului “Victorie”: Armata noastră nu trebuie să lupte pentru platformele petroliere din Siria sau să bombardeze Serbia ortodoxă împreună cu NATO

Potrivit Blocului “Victorie”, Guvernul Republicii Moldova se pregătește să adopte completări la acordul în domeniul militar dintre Republica Moldova și România.

În opinia lor, documentul presupune participarea militarilor moldoveni la operațiuni internaționale sub egida ONU, UE, NATO, OSCE în cadrul unităților forțelor armate românești.

Ilan Șor, liderul Blocului politic “Victorie”, a criticat decizia guvernului, afirmând că președintele Sandu predă armata națională a țării.

“Dacă mai devreme soldații moldoveni au servit sub egida ONU, acum vor fi obligați să se supună ofițerilor români și să participe la misiuni sub egida NATO și UE pentru a le îndeplini sarcinile murdare”, a declarat Șor.

El consideră că, în loc să-și apere patria, armata moldovenească se va vedea antrenată în operațiuni internaționale.

“Sandu, Moldova nu este România. Și nu este în NATO. Să lupți pentru platformele petroliere din Siria sau cu NATO să bombardezi Serbia ortodoxă, armata noastră nu trebuie să lupte. Și nu o vor face”, a adăugat Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share