Politic

Ilan Șor, mesaj înainte de protestul de mâine: Trebuie să ieșim cu toții în stradă, pentru că așa nu se mai poate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ilan Șor îndeamnă lumea să iasă masiv în stradă, mâine, și să ceară hotărât actualei guvernări să se pună pe treabă. Potrivit lui, încercările permanente de a da vina pentru toate relele din țară pe factorii externi și conflictul armat din Ucraina sfidează absurdul, întrucât Republica Moldova depășește cu mult la capitolul scumpiri inclusiv țările implicate nemijlocit în război.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Ieri, în spațiul public a apărut statistica pentru luna martie, care reflectă creșterea inflației în Europa. Vreau să vă atrag atenția că Republica Moldova se află pe primul loc în topul țărilor din Europa după nivelul scumpirilor. Și nu doar pe primul loc, dar la distanță foarte mare de următorii clasați”, se arată în mesajul Partidului „ȘOR”.

Mai mult, politicianul atrage atenția că, deși guvernarea PAS face trimitere mereu la conflictul din țara vecină, pentru a justifica crizele interne, situația din Moldova este cu mult mai gravă chiar și decât în Rusia și Ucraina.

„Vă anunț că Rusia, care întâmpină mari dificultăți din cauza izolării internaționale și sancțiunilor fără precedent, se află abia pe locul doi în acest clasament, cu o rată a inflației de 16%, mai puțin cu 6 puncte procentuale decât Moldova, care a înregistrat o creștere de tocmai 22%. Iar Ucraina, pe teritoriul căreia se desfășoară nemijlocit conflictul armat, este abia pe locul 6 în acest top, cu o inflație de 13,7%”, mai afirmă politicianul.

Potrivit lui Ilan Șor, acest fapt denotă că puterea de la Chișinău minte cetățenii cu nerușinare.

„La început se acopereau cu pandemia, apoi invocau criza energetică de pe piața globală. Acum încearcă să se ascundă după războiul din Ucraina. Mâine, probabil, o să încerce să ne convingă că nu pot face nimic din cauza expozițiilor de pe Soare și a gravitației de pe Jupiter, iar poimâine o să dea vina pe extratereștri, pentru a-și putea bate joc în continuare de această țară”, a subliniat Ilan Șor.

În acest context, el i-a îndemnat pe toți moldovenii să se mobilizeze și să participe în număr mare la protestul din 16 aprilie, care va avea loc în toate municipiile și centrele raionale din țară.

„Trebuie să ieșim cu toții în stradă și să punem piciorul în prag, pentru că așa nu se mai poate. Ori se apucă de treabă, ori pleacă de unde au venit. Acesta nu este protestul meu și nici al Partidului „ȘOR”, acesta este protestul vostru, al cetățenilor acestei țări, care aveți tot dreptul să fiți auziți și respectați. Cu cât mai mulți veți fi, cu atât vocea voastră va fi mai auzită”, se mai spune în mesajul liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

loading...

Comments are closed.