Politic

Ilan Șor: Moldova e condusă de maimuțe, cărora le-au fost date în mâini grenade

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), de a suspenda licența de emisie a șase posturi de televiziune din Republica Moldova este cel mai mare atentat la libertatea de exprimare.” Este reacția liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și a fost exprimată într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, prin această decizie, PAS a distrus principiul democrației, sub privirea perfidă a Occidentului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Privesc la acești boschetari politici amărâți, care au preluat puterea în Republica Moldova, cu ajutorul unor patroni străini, și îmi dau seama că țara e condusă de maimuțe, cărora le-au fost date în mâini grenade. Și cum pofta vine mâncând, uite că au decis să le detoneze. Atunci când un regim decide, în mod arbitrar, în baza unor falsuri grosolane, să închidă gura presei, este cel mai mare atentat la libertatea de exprimare. Iar toți cei care astăzi aplaudă această decizie monstruoasă de închidere a unor posturi de televiziune – jurnaliști plătiți de Occident, deputați, analiști și oameni de rând, nu conștientizează că, prin asta, încurajează tirania. Este de parcă stai la circ și vezi cum o maimuță a luat, din greșeală, o grenadă și aleargă cu ea prin tribune, iar tu, în loc să te salvezi și să oprești maimuța, râzi, aplauzi și o încurajezi. Este la fel de iresponsabil și grav. Asta înseamnă că printre susținătorii puterii nu mai sunt intelectuali și oameni cu rațiune. Cum e Tanda, așa-i și Manda”, se arată în postarea lui Ilan Șor.

De asemenea, Ilan Șor îi atenționează pe ambasadorii care încurajează acest dezmăț fără precedent în istoria țării, că îi fac un mare deserviciu democrației și o imagine proastă țărilor pe care le reprezintă.

«Această imagine va fi greu de spălat și vor avea nevoie de zeci de ani, pentru a scăpa de rușine, dar ei nu vom mai prinde acele vremuri. Vremuri bune, care vor veni cu adevărat, după ce vom mătura aceste gunoaie din țară. Celebrul iluminist francez Voltaire a spus: „Nu sunt de acord cu ceea ce spuneţi, dar sunt dispus să lupt până la ultima suflare pentru dreptul dumneavoastră de a o spune”. Acest citat exprimă esența democrației, iar maimuțele din PAS au distrus acest principiu democratic, sub privirea perfidă a Occidentului», a mai adăugat Ilan Șor.

Decizia de suspendare a licenței de emisie a șase posturi de televiziune a fost luată de către CSE, vineri seara, 16 decembrie. Mai exact, este vorba despre posturile „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6”, „Orhei TV”.

loading...

Comments are closed.