Politic

Ilan Șor: pionera sovietică Maia Sandu le-ar fi fost utilă fasciștilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pionera sovietică Maia Sandu încearcă să impună un nou adevăr istoric – că în cel De-al Doilea Război Mondial nu ar fi existat învingători și învinși, ceea ce este o minciună crasă, scrie într-un comentariu liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor. Politicianul amintește și de alte declarații controversate ale Maiei Sandu referitor la acest subiect și constată că o asemenea abordare este a unei persoane care ar fi putut lucra cu succes în camerele de gazare în timpul regimului fascist.

Ilan Șor face referire la declarațiile Maiei Sandu că în marea conflagrație mondială nu ar fi existat învinși și învingători, opinie care nu este împărtășită nici în Occident, spre care susține că tinde Maia Sandu.  „Aș vrea s-o întreb pe pionera sovietică Maia Sandu – dar ce sărbătoresc, în acest caz, chiar dacă nu pe 9 mai, dar pe 8, iubita Europă și adorata Americă? De ce scoutii americani știu sigur că SUA este una din puterile învingătoare în al Doilea Război Mondial, iar pionera sovietică Maia Sandu consideră că în acest război nu au fost învinși și învingători?”, transmite hotnews.md

În acest context, liderul Partidului ȘOR amintește că Sandu a mai făcut declarații controversate la subiectul respectiv, când a susținut că criminalul de război Antonescu nu ar trebui criticat. „Îmi amintesc că pionera sovietică Maia Sandu a mai spus că despre călăul nazist Antonescu nu trebuie pomenit nici de rău, dar nici de bine”.

De fapt, susține Ilan Șor, Maia Sandu, fostă ministră a Educației și care acum pretinde chiar la funcția de premier, încearcă să rescrie istoria. „Iată cum se întâmplă aceasta: este pus la îndoială ceva absolut evident, este repetată prostia de o mie de ori și, voila – obții o nouă realitate istorică. În care despre un ucigaș în masă se spun și cuvinte de laudă, iar într-un groaznic război sângeros nu există învingători și învinși”.

Cu o asemenea abordare, Maia Sandu ar fi putut să lucreze ca operator în camerele de gazare. „Pionera sovietică Maia Sandu ar promova cu succes, la 74 de ani după război, examenul de înrolare în „Antonescu-jugend” (după denumirea organizației de tineret a fasciștilor germani n.red) cu perspectiva de a se promova la funcția de operator în camerele de gazare. Ar deveni, să zicem, prima adevărată ariană din Fălești”.

Ilan Șor accentuează însă că al Doilea Război Mondial a avut învinși – regimurile naziste și învingători – fosta URSS și coaliția antifascistă. „Nu, Maia, în acest război au existat învinși – naziștii germani și sateliții lor, regimurile fasciste din Europa. Acel război a avut și învingători – Uniunea Sovietică și statele din coaliția antihitleristă. Tu, Maia, ai făcut de rușine titlul înalt de pionier sovietic”, a adăugat Ilan Șor.

El menționează că 9 mai a demonstrat că moldovenii gândesc altfel decât Maia Sandu și dă asigurări că nu- va permite ei și celor ca ei să întineze memoria celor căzuți al Doilea Război Mondial. „Ia aminte: Nu-ți vom permite ție și celor ca tine nici să pătezi, nici să defăimezi nici să pui la îndoială Marea Victorie. Sunt fericit și mândru că în coloana noastră spre Memorial au mers mii și mii de oameni. Sunt fericit și mândră că în această zi am fost uniți. Uniți inclusiv în convingerea de a da lovitura decisivă unor nearieni complexați din rândurile pionerilor sovietici, așa ca tine”, a concluzionat Ilan Șor.

Amintim că nu este pentru prima dată când Maia Sandu este criticată pentru declarațiile sale duplicitare referitor la regimurile fasciste, condamnate în întreaga lume.

loading...

Comments are closed.