Ilan Șor, reacție despre plebiscitul anunțat: ”Maia Sandu va suferi un eșec lamentabil la referendumul inițiat chiar de către dânsa”

Maia Sandu va suferi un eșec lamentabil la referendumul inițiat chiar de către dânsa, întrucât majoritatea cetățenilor Republicii Moldova înțeleg foarte clar că aderarea la UE îi va costa foarte scump. Declarația a fost făcută de către politicianul și omul de afaceri Ilan Șor într-un live pe pagina sa de Facebook. El a explicat și de ce șefa statului a insistat atît de mult pe organizarea acestui exercițiu concomitent cu alegerile prezidențiale.

„Am spus-o și anterior, referendumul este prima decizie înțeleaptă a Maia Sandu. De ce a făcut acest pas? Din ceea ce înțeleg și vedem cu toții, europenii refuză să mai pompeze bani în Moldova. Maia Sandu și acoliții săi, într-un mod rușinos, merg cu mâna întinsă prin Europa și cer bani pentru Moldova. Nu le-a oferit nimeni până acum bani pentru pensii, pentru domeniul social, pentru dezvoltarea economiei, însă le-a dat bani pentru o bază militară și armament și continuă să le mai dea. Sandu înțelege foarte bine că în aceste condiții nu va câștiga alegerile. Iar referendumul a fost inventat anume pentru a-i convinge pe europeni să îi dea bani. Întrucât va zice că, la alegeri, ea nu luptă pentru sine, ci pentru onoarea întregii Uniuni Europene. Referendumul este un battle personal între mine și Sandu”, este sigur Ilan Șor.

În această ordine de idei, el a declarat că după prăbușirea Maiei Sandu la referendum, viața cetățenilor se va îmbunătăți considerabil.

„Eu voi putea face așa ca după înfrângerea Maiei Sandu la referendum, cetățenii Republicii Moldova să obțină un tarif de trei lei pentru gaz și un leu pentru energia electrică, investiții și locuri de muncă”, a menționat magnatul.

Politicianul a reiterat că este împotriva aderării la Uniunea Europeană, întrucât cetățenii trebuie să plătească un preț prea scump pentru acest moft al guvernării actuale.

„Eu nu mă rușinez să spun că sunt împotriva UE și împotriva oricărei integrări în UE. Europa o chestiune învechită. UE costă Moldova prea mult. Și fiecare locuitor al țării noastre trebuie să știe că orice factură primită în sezonul iarnă este plata pentru integrarea în UE. Eu sunt sigur că majoritatea cetățenilor nu sunt gata să plătească acest preț de aderare la UE din propriul buzunar. Ba mai mult, UE este săracă. UE nu este în stare acum să repare nici măcar drumurile în Moldova. Da, prieteni, trebuie să spunem ferm că UE nu ne este convenabilă economic”, a mai spus politicianul.

Potrivit lui Ilan Șor, Republica Moldova nu trebuie să satisfacă dorințele Uniunii Europene, plătind un preț mult prea mare pentru asta. El este convins că singura ieșire din această situație catastrofală în care s-a pomenit Republica Moldova și salvarea socio-economică este aderarea la Uniunea Economică Euroasiatică și apropierea de Rusia.

Total
0
Shares
Total
0
Share