Ilan Șor: Șeful interimar al CSM, Dorel Musteață, face presiuni asupra judecătorilor în cazul Marinei Tauber, la indicația Maiei Sandu

Șeful interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, face presiuni asupra judecătorilor care examinează cererea CEC de excludere a Marinei Tauber din alegeri și îi amenință pe judecători cu intentarea unor dosare penale pe numele lor, la indicația Maiei Sandu. Acuzațiile grave aparțin liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și au fost făcute, cu puțin timp în urmă, în fața mulțimii adunate la Judecătoria din Bălți.  

„În aceste momente, judecătorul corupt al Maiei Sandu, Dorel Musteață, coordonează deciziile care trebuie să fie luate astăzi de judecători. Îi amenință pe magistrați, îi sperie cu dosare penale. Prieteni, oamenii buni s-au transformat foarte repede în oameni răi. Tot ce se întâmplă acum nu poate fi numit altfel decât dictatură. De aceea, astăzi trebuie să luptă pentru libertatea și drepturile oamenilor de a alege pe cei pe care doresc ei, nu pe cei pe care îi vrea Maia Sandu. Vă îndemn pe toți, la ora 17:00, să ne protejăm libertatea”, a declarat Ilan Șor. 

Șor a mai menționat că, după decizia abuzivă a Comisiei Electorale Centrale, puterea de la Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, a transformat Republica Moldova într-un stat totalitar.

„Puterea vrea să fure dreptul oamenilor de a-și alege singuri primarul pe care îl vor. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute înseamnă totalitarism. Noi condamnăm vehement acest act. Suntem obligați să mergem până la capăt pentru a apăra drepturile și voturile oamenilor. Timp de câteva luni, această guvernare a distrus economia, a sărăcit oamenii și a majorat prețurile. Maia Sandu nu este stăpâna acestei țări, nu ea decide în locul oamenilor”, a mai spus Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share