Ilan Șor: Spînu și compania franceză au vrut să împartă în liniște Aeroportul Chișinău

Politicianul și filantropul Ilan Șor a comentat situația scandaloasă cu licitația pentru închirierea spațiilor aeroportului Chișinău, în care figurează ministrul Andrei Spînu. Oferta pentru această licitație a fost depusă de o companie franceză. Autoritățile moldovenești au negat orice comunicare cu reprezentanții acesteia.

“Spînu cu încântare a declarat că nu s-a întâlnit cu reprezentanții companiei franceze Lagardère Travel Retail. Vicepreședintele pentru dezvoltare al companiei a susținut același lucru la conferința de presă, chiar dacă nimeni nu l-a întrebat despre asta.

De ce să ascundă faptul întâlnirii, de ce să nege cu atâta disperare? Este evident: pentru a împărți în liniște aeroportul din Chișinău”, a declarat Ilan Șor.

Ministrul Spînu a susținut de mai multe ori că nu a avut nicio legătură cu tot ceea ce ține de licitație. În același timp, au fost publicate fotografii care confirmă comunicarea ministrului cu reprezentanții companiei franceze. De asemenea, există motive să presupunem un interes pentru anumite rezultate ale concursului la cel mai înalt nivel.

“Analizați situația. Macron a vizitat Chișinăul. Lagardère Travel Retail Sas este deținută, potrivit presei, de guvernul francez. Această vizită a declanșat, după cum scrie Telegraph, “toată agitația”. La o lună după vizita lui Spînu la Paris, Chișinăul a înregistrat compania S. R. L. LAGARDERE TRAVEL RETAIL. După cum se spune, “coincidență? Nu prea cred”. Unde este licitația deschisă? Unde este licitația corectă? Compania franceză a fost singura care a aplicat pentru închirierea spațiului comercial de pe aeroportul din Chișinău.

Știți cine a mai negat faptul că s-a întâlnit cu Lagardère? Sandu. După ce a ieșit la iveală scandalul de corupție în jurul licitației de la aeroportul Chișinău, anturajul președintei a declarat imediat că nu a avut niciodată întâlniri individuale cu compania franceză. Atât de grăbiți au fost să nege ceea ce, de fapt, au confirmat. Urmărim să vedem dacă, la fel ca în cazul lui Spînu: “în mod “neașteptat” vor ieși la suprafață dovezi fotografice”, a spus Ilan Șor.

Este evident că acest concurs s-a discreditat până a se fi încheiat. Procuratura și Centrul Național Anticorupție sunt obligate să acorde atenție acestor informații care au devenit publice.

Amintim că Andrei Spînu neagă toate acuzațiile.

Total
0
Shares
Total
0
Share