Ilan Șor spune că în acest an va investi 1,5 miliarde de lei în dezvoltarea Găgăuziei, Taracliei, raionului și municipiului Orhei

Ilan Șor a anunțat că va face investiții de amploare pe parcursul anului 2024 în proiecte de infrastructură în municipiul și raionul Orhei, Găgăuzia și Taraclia. Vorbim despre o sumă în valoare de 1,5 miliarde de lei, în creștere cu 500 de milioane, comparativ cu anul trecut. Despre aceasta a anunțat omul de afaceri în cadrul unei transmisiuni în direct pe social media.

“Vom finaliza modernizarea totală a fațadelor în municipiul Orhei, pe toate străzile centrale. Eu voi demonstra cum trebuie să arate orașul, pe care îl numiți european. Doar că acesta va fi moldovenesc. Voi crea o frumusețe pe care o voi numi Moldova. De asemenea, vom realiza multe proiecte în localitățile din Găgăuzia, Orhei, Taraclia și altele, care ne vor solicita ajutorul”, a declarat Ilan Șor.

El a remarcat că, în 2023, echipa sa a reușit să implementeze numeroase proiecte de infrastructură.

“Am construit peste 50 kilometri de drum în 30 de localități. Am finalizat reconstrucția a peste 100 de curți în municipiul Orhei. Am instalat peste 80 de km de linii pentru iluminat stradal în 7 localități. Am construit 19 terenuri de joacă, 9 estrade și am reparat 5 parcuri. De asemenea, am creat condiții moderne de educație în 18 școli și o grădiniță. Am deschis 4 obiecte sportive imense și am reabilitat 10 instituții sociale. În vara anului 2023, am lansat cu succes proiectul de reparație a fațadelor în municipiul Orhei, în cadrul căruia au fost reparate deja 5 blocuri”, a spus Ilan Șor.

Totodată, el a amintit despre programul “Satul Moldovenesc”, implementarea căruia a fost blocată de către regimul Sandu-PAS, despre suplimentele la pensii în sumă de 1000 de lei și ajutorul financiar acordat familiilor tinere cu copii din municipiul Orhei.

„Am alocat 17 miliarde lei pentru realizarea programului “Satul Moldovenesc”, iar primele 100 de milioane transferate pe conturile primăriilor au fost blocate de către Sandu. Regimul Sandu-PAS a încercat să ne împiedice să ajutăm și pensionarii, dar nu i-am permis. Așa cum am promis, persoanele în etate din Orhei, Găgăuzia și Taraclia și-au primit, lunar, suplimentele la pensii. De asemenea, am reușit să ajutăm multe familii tinere cu copii în cadrul programului “Capital matern”, în pofida presiunilor exercitate de către puterea politică asupra administrației municipiului Orhei și asupra părinților”, a explicat Ilan Șor.

Omul de afaceri a relatat și despre organizarea evacuării moldovenilor din Israel, cu 5 curse charter, după atacul sângeros al grupării teroriste Hamas, și desfășurarea sărbătorilor de iarnă în Orhei, Bălți, Taraclia, Comrat.

“Suntem singurii care facem schimbări. Nu vorbim mult, nu facem politică, dar lucrăm pentru a obține rezultate frumoase, de care să fim mândri. Am muncit și vom munci în continuare pentru cetățenii țării noastre. Nimeni nu mă va opri, până când nu voi construi o Moldovă prosperă”, a concluzionat Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share