Politic

Ilan Șor: Viața în Moldova va fi din ce în ce mai scumpă. Nu mai răbdați, ieșiți în stradă pe 16 aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Protestul de sâmbătă, 16 aprilie, nu este al lui Ilan Șor sau al Partidului „ȘOR”, ci al celor care s-au săturat de scumpiri și de viața provocată de actuala guvernare. Este protestul celor care vor să trăiască bine, care vor salarii și pensii decente, tarife normale pentru gaze și alte servicii, care vor ca statului să-i pese de cetățeni. Declarațiile au fost făcute de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care îndeamnă toți cetățenii să iasă în stradă și să acționeze ferm împotriva celor care nu urmăresc decât să condamne poporul la foame.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Nu mai putem asista pasiv la ceea ce se întâmplă în țară. Îi indemn pe toți cetățenii să acționeze ferm. Toată lumea este așteptată la protestul din 16 aprilie, la ora 11:00. Manifestația va fi organizată simultan, în toate localitățile din țară, în fața centrelor administrative, la Chișinău – în fața preturilor, astfel încât toți cetățenii să-și poată exprima liber punctul de vedere, indiferent de viziunile politice și de limba pe care o vorbesc. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât mai multe șanse avem să fim auziți și să scăpăm mai repede de nemernicii de la guvernare. Dacă nu ieșim astăzi, mâine va fi târziu”, a declarat Ilan Șor, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Ilan Șor a avertizat că viața în Republica Moldova va fi și mai scumpă decât este acum, dar nu și pentru exponenții PAS.

„Toate categoriile de populație deja trăiesc din ce în ce mai greu, din cauza creșterii prețurilor. O duc bine, însă, deputații PAS, membrii acestei formațiuni și cei ai Guvernului. Ei și-au majorat salariile, iau mită, toți știu despre asta, unii primesc mai mult, alții mai puțin, în funcție de cât au nevoie. În esență, sunt corupți. Sunt mai corupți chiar decât cei pe care îi învinuiesc de acte de corupție. 40 de deputați ai PAS sunt milionari, deși strigau că vin din popor. În Moldova s-a instaurat un regim totalitar, care a sufocat toate sferele de activitate. Cei care mai cred că lucrurile se vor schimba în bine, se înșală”, a mai afirmat Ilan Șor.

Reamintim faptul că Ilan Șor și echipa Partidului „ȘOR” au venit de mai multe ori cu propuneri și soluții de îmbunătățire a situației din țară. Printre acestea se numără acordarea cetățenilor a unui ajutor unic de 10 de mii de lei, pentru a depăși mai ușor crizele, compensarea integrală a diferenței de tarif pentru gazele naturale și energia electrică, reducerea cu 50% a accizelor pentru carburanți, precum și a cotei TVA. Toate propunerile au fost, însă, ignorate de majoritatea parlamentară a PAS, de guvernul instaurat de acest partid, dar și de președintele Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.