Alte știri

Imagini necenzurate și obscenități în timpul orelor online la un liceu din Chișinău. Directorul a sesizat autoritățile pentru a identifica făptașii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Administrația Liceului „Mihail Sadoveanu” din Chișinău a înaintat un demers șefului Direcției Infracțiuni Informatice a Inspectoratului Național de Investigații (INI) prin care a solicitat inițierea unei anchete. Toate după ce în timpul lecțiilor online au avut intervenții din partea unor persoane necunoscute, cu injurii și imagini necenzurate. Conducerea instituției susține că deocamdată indivizii nu au fost identificați, informează Diez.md

„Din păcate, comunitatea noastră se confruntă cu mai multe cazuri de abuz ale unor persoane rău-intenționate ce periclitează activitatea educațională, intervenind cu injurii și imagini necenzurate în timpul lecțiilor online. Acum, mai mult ca niciodată, accentuăm necesitatea «igienizării digitale» care poate fi realizată împreună cu părinții, adevărații parteneri educaționali, încurajându-vă să revedeți recomandările privind siguranța online a tuturor actorilor implicați în procesul educațional”, se menționează în postarea administrației liceului.

Potrivit instituției de învățământ, direcția de Investigații Infracțiuni Informatice a Inspectoratului Național de Investigații, monitorizează activitatea online a profesorilor din cadrul liceului, fapt ce va face posibil identificarea făptașilor și tragerea lor la răspundere penală.

În acest context, în liceu au fost realizate mai multe activități de sensibilizare și informare a cadrelor didactice, a elevilor și părinților despre utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiilor online. Totodată, în cadrul orelor de Managementul clasei au fost abordate subiecte ce vizează riscurile online, cu scopul de alfabetizare digitală a elevilor. Cu toate acestea, se atestă un nivel sporit de vulnerabilitate a copiilor în mediul online.

loading...

Comments are closed.