Actualitate

Îmbunătățirea cadrului legal privind datele cu caracter personal, discutată la Parlament

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Parlament, a avut loc ședința Grupului de lucru interinstituțional, în vederea definitivării pentru lectura a doua a proiectului de lege privind Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal. Discuțiile s-au desfășurat pe platforma Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, condusă de deputatul Serghei Sîrbu.  

La ședință au participat reprezentanți din domeniul economic, mediul academic, sectorul IT și Telecomunicații, etc.

În debut, președintele Comisiei, Serghei Sîrbu  a declarat că aceste proiecte au fost elaborate cu suportul Uniunii Europene. Grupul  a fost creat pentru a dezbate propunerile și a definitiva un pachet de legi bun, care să fie în corespundere cu planul de acțiuni cu privire la implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Participanții la ședință au menționat că modernizarea cadrului legal va facilita activitatea subiecților implicați și va asigura posibilitatea de a aplica corect noua lege în practică.

Toate obiecțiile examinate și care urmează a fi lansate ulterior, fiind în corespundere cu interesele întregii societăți, vor fi înglobate într-un document definitivat, acesta urmând să fie înaintat deputaților spre aprobare.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a subliniat că protecția vieții private a cetățenilor este importantă, mai cu seama în era digitalizării, a rețelelor sociale, etc.

loading...

Comments are closed.