Economic

IMM-urile din Găgăuzia sunt invitate la conferința Pria SMEs Comrat

Pinterest LinkedIn Tumblr

PRIAevents alături de INVEST GĂGĂUZIA și în parteneriat cu FinComBank, vă invită la conferința Pria SMEs Comrat – Cum dezvoltăm Întreprinderile Mici și Mijlocii din Moldova în Comrat, în 26 mai 2022, de la 9,30, la Duette în strada Lenin nr. 2.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prin intermediul acestui eveniment organizatorii oferă mediului de business posibilitatea de a discuta despre oportunitățile pentru IMM-uri, dar și despre provocări, despre cum ar putea să își crească activitatea IMM-urile din Moldova: industria ușoară, în agricultură, construcții, transport, IT, comerț și nu numai. De asemenea, cei prezenți vor putea afla cum pot face investiții sau obține finanțări, ca să își poată dezvolta afacerea, cum pot obține granturi.

Antreprenorii vor afla despre posibilitățile de dezvoltare a afacerilor, despre subvențiile oferite de Guvern în diferite domenii, dar vor putea alfa și povesti de succes de la alți antreprenori. Totodată, vor fi analizate proiectele desfășurate în Găgăuzia, dar și oportunitățile de atragere a investitorilor în această zonă.

În cadrul evenimentului au fost invitați lectori importanți, care vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-uri, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația IMM-urilor și a programelor pentru IMM-uri, perspectivele pentru anii următori. Participanții și invitații al evenimentului vor putea adresa întrebări către speakeri al evenimentului, precum și să facă schimb de idei și păreri, sau chiar cu datele de contact.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-urilor, iar antreprenorii vor putea să stea conectați ca să facă schimb de experiență.

Această regiune poate avea loc de o creștere cât mai mare, iar antreprenorii sunt cheia pentru aceasta. Prin ei se creează locuri de muncă, se dezvoltă comunitatea și pot creste și proiectele cu caracter social, sau de protecție a mediului și mai ales de inovație.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2019 numărul întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) a constituit 55,9 mii întreprinderi și reprezintă circa 98,6% din numărul total de întreprinderi. Numărul persoanelor care au activat în întreprinderile mici şi mijlocii în perioada de referință a constituit 335,8 mii, deținând 61,6% din numărul total de persoane al întreprinderilor. Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici şi mijlocii în această perioadă au însumat 157 335,6 mil. lei sau 39,5% din venituri din vânzări în total pe economie.

Lectorii invitați la eveniment:

 • Natalia Ciuvalscaia, Sef Directie Generala Dezvoltare Economica si Turism a UTA Gagauzia;
 • Rodica Crudu, Șef Direcție Cooperare Internațională, ODIMM;
 • Vitalii Țveatov, Directorul Sucursalei 12 Din comrat, FinComBank;
 • Serghei Ceban, Şef Secţie Microcreditare şi Şef adjunct Direcţie Retail, FinComBank;
 • Alexandru Bologa, Project Coordinator Moldova EU4Busines – EBRD CREDIT LINE;
 • Vitalie Condrațchi, Expert în marketing, programul de Finanțare al conomiei Verzi – GEFF, derulat de BERD;
 • Diana Bumacov, Department Chief of the Project Implementation Unit, Livada Moldovei;
 • Baboglo Alexandr, Antreprenor, Tochka Rosta;
 • Ivan Screlea, Directorul Executiv, Asociația de producători agrari Agro-Oguz;
 • Alla Levitskaia, Comrat State University, Gagauzia Digital Innovation Hub;
 • Kara Vladimir, Executive Director of „Asociatia Oamenilor de Afaceri NEXT” from TAU Găgăuzia;
 • Andrei Dimitroglo, Seful Direției Generale, Complexul Agro-Industrial.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook PRIAevents si FinComBank, dar si la partenerii și partenerii media: Telegraph.md, Invest Găgăuzia, UTA Găgăuzia, AgroTV Moldova.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.