Imnul Uniunii Europene și al Republicii Moldova au răsunat în Parlamentul de la Chișinău

Imnul Uniunii Europene și al Republicii Moldova au răsunat astăzi în debutul ședinței plenare a Parlamentului. Totodată au fost onorate drapelul Republicii Moldova și cel al UE.

Astăzi deputații au decorat sala și tribuna Legislativului cu drapelele UE și Republicii Moldova. Opoziția a afișat doar drapelul țării noastre.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a felicitat aleșii poporului cu ocazia începerii negocierilor de aderare la UE.

„Ieri am trăit un eveniment foarte important, o decizie istorică pe care am așteptat-o mulți ani. Consiliul European a adoptat decizia. Pe această cale vă mulțumesc pentru eforturile depuse, pentru acele legi pe care le-am adoptat, pentru discuțiile interminabile argumentând cât de important este deschiderea procesului de aderare ca un pas în procesul de integrare deplină. Mulțumesc funcționarilor de la Parlament și Președinție, care au făcut un lucru enorm”, a spus Grosu.

Ieri Consiliul European a votat pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia vine după ce pe 8 noiembrie curent, Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Moldovei la UE.

În iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Autorităților de la Chișinău le-au fost înaintate nouă condiționalități pentru a trece la următoarea etapă de aderare – cea a negocierilor. În toamna anului curent, a fost evaluat nivelul de realizare a recomandărilor Comisiei Europene, succedat de decizia privind începerea negocierilor pentru aderarea la UE.

Total
0
Shares
Total
0
Share