Alte știri

Impasul Brexit se prelungește până duminică. Boris Johnson și Ursula von der Leyen nu s-au înțeles nici la negocierea față în față

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu au ajuns la un compromis privind acordul comercial post-Brexit nici la întâlnirea față în față de la Bruxelles și vor prelungi negocierile până duminică, relatează CNN.

După o negociere față-în-față care a durat vreme de mai multe ore în capitala europeană, ambele părți au reușit să se pună de acord cu un lucru – că trebuie să prelungească discuțiile până duminică.

Regatul Unit și Uniunea Europeană rămân încă departe de un acord comercial, în contextul în care data limită de 31 decembrie se apropie, iar începând din 2021, Regatul Unit va părăsi complet piața unică cu sau fără un acord comercial.

Cel mai recent efort a început la mijlocul lunii trecute, când negociatorul-șef al europenilor s-a deplasat la Londra într-un ultim efort de a găsi o soluție de compromis. Discuțiile s-au împotmolit din nou, așa că Boris Johnson a hotărât să meargă la Bruxelles pentru a discuta direct cu Ursula von der Leyen.

„Am purtat o discuție interesantă și vioaie în ce privește principalele puncte de pe listele noastre. Am obținut o înțelegere mai clară a pozițiilor fiecăruia. Ele rămân încă departe una de cealaltă. ”

loading...

Comments are closed.