Actual

Implementarea Convenției de la Istanbul, discutată în cadrul Dialogului Comun

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procesul de implementare a Convenției de la Istanbul a fost dezbătut în cadrul unui dialog intersectorial.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astăzi, la Parlamentul Republicii Moldova, a avut loc un eveniment, cu genericul ”Dialog comun – Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței față de femei și a violenței în familie de la ratificare la implementare”.

Acesta a fost organizat pe platforma Comisiei politică externă și integrare europeană, în colaborare cu UN Women, Ambasada Suediei la Chișinău, în parteneriat cu Coaliția națională ”Viața fără violență în familie”.

La eveniment au participat deputați, reprezentanți ai ministerelor de resort, ai partenerilor de dezvoltare și membri ai societății civile.

”Cea mai importantă este coordonarea tuturor eforturilor. De asta am considerat că este necesar să ne adunăm la acest dialog comun, pentru a face un schimb de opinii, să vedem care sunt viziunile și angajamentele pe care urmează să le asumăm cu toții”, a declarat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Participanții au remarcat necesitatea conjugării eforturilor pentru a preveni și combate violența împotriva femeilor și violența domestică, pentru a asigura respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

”Din păcate, violența este o realitate în țara noastră. Potrivit datelor statistice, fiecare a treia femeie este supusă acestei forme de abuz în propria casă. În acest context, este de datoria noastră să acționăm prin legi, prin politici publice și prin sensibilizarea societății ca să prevenim și să combatem acest fenomen”, a menționat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Anul trecut, Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Documentul include prevederi prin care statele parte ale acestei Convenții asigură prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, protejarea victimelor, urmărirea penală a infractorilor și adoptarea politicilor integrate.

loading...

Comments are closed.