Alte știri

IMPORTANT // Au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din stânga Nistrului, subordonate Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Locuitorii satelor Varnița, Copanca, Molovata Nouă, Cocieri, Pohrebea, Doroțcaia, Coșnița și Pârâta și care au viză de reședință în aceste localități pot circula liber prin doar câteva puncte de trecere a liniei administrative, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Biroul Politici de Reintegrare a primit o scrisoare din partea reprezentantului pentru probleme politice de la Tiraspol prin care se anunță acordul pentru libera circulație a locuitorilor acestor sate. Pentru toți ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova, accesul pe malul stâng al Nistrului rămâne interzis.

Punctele prin care se pot deplasa aceștia sunt Bender-Varnița, Zagornoie-Copanca, Dubăsari-Doroțcaia, Dubăsari-Coșnița, Dubăsari-Cocieri.

Solicitarea Chișinăului de a permite vizitarea rudelor și celor apropiați pe durata sărbătorilor de blajini, a fost refuzată de structurile din stânga Nistrului.

Amintim că libera circulație a locuitorilor din aceste sate și accesul la terenurile agricole pe care le dețin fac parte din pachetul Berlin plus. Chișinăul consideră că aceste angajamente ale Tiraspolului nu au fost respectate întru totul, iar comportamentul Tiraspolului în timpul situației de urgență, cauzată de pandemia de COVID-19, a înrăutățit situația locuitorilor din aceste sate.

Autoizolarea regiunii transnistrene este extinsă până la 15 iunie curent.

Citește și: UPDATE // Detalii despre șoferul beat reținut de 6 echipaje de poliție. În mașină se aflau șapte persoane

loading...

Comments are closed.