IMPORTANT! Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de la 12 ani

Din 18 noiembrie, în țară începe vaccinarea contra noului coronavirus a copiilor care au 12 ani împliniți și mai mult. Imunizarea minorilor se va face la centrele de imunizare, cu excepția celor mobile, fiind necesar consimțământul reprezentantului legal. Anunțul a fost făcut de către Svetlana Nicolaescu, secretar de stat la Ministerului Sănătății, într-o conferință de presă, transmite IPN.

În ceea ce ține de schemele de vaccinare aplicate în cazul copiilor, secretarul de stat a declarat că în lume sunt aprobate două vaccinuri. Este vorba despre Pfizer și Moderna, iar în Moldova, la ora actuală, este disponibil Pfizer. „Cu acest vaccin se va realiza imunizarea copiilor. Este prevăzută administrarea a două doze de vaccin, cu un interval de 21 de zile între doze”.

În altă ordine de idei, Svetlana Nicolaescu s-a referit la administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID persoanelor vaccinate cu primele două doze. Potrivit ei, deși există o decizie de principiu pozitivă, există blocaje la nivel tehnic. Or, pentru a transpune recomandările într-o decizie a Ministerului este critic să nu existe vreo ambiguitate legată de categoriile eligibile pentru doza booster și schemele de vaccinare. Doza a treia va fi administrată, mai întâi de toate, lucrătorilor medicali și altor angajați din prima linie, vârstnicilor și persoanele cu comorbidități. „La ora actuală nu intenționăm să aplicăm doza booster pentru populația generală. Ne referim la adulți sănătoși, care cel mai probabil vor fi incluși în aceste scheme în etapele următoare”, a notat Svetlana Nicolaescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share