Alte știri

Important! Ședința socialiștilor care decide viitorul Guvernului condus de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce Igor Dodon a fost cel care a dezvăluit despre o discuție pe care a avut-o el și Zinaida Greceanîi miercuri seara cu Maia Sandu, dar nu a vrut să ofere mai multe detalii, prim-ministra a deschis parantezele și a declarat că socialiștii au venit cu niște solicitări la care nu va da curs, transmite realitatea.md.

„M-au anunțat cu referire la dezaprobarea în raport cu decizia de asumare a răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii și eu am susținut că vom rămâne pe poziții. Condiția pe care au formulat-o ei este că legea trebuie să fie retrasă. Au zis că este neconstituțională, dar nu ei sunt cei care spun dacă e așa sau nu, pentru asta există Curtea Constituțională”, a explicat Maia Sandu la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Reforma justiției este cea mai importantă problemă, este motivul pentru care suntem în continuare în această majoritate în Parlament. Alegerea procurorului general este un element important în reforma justiției. Este nevoie să ne asigurăm că oamenii care ajung în listă la Consiliul Superior al Procurorilor și din care CSP face propunere pentru președinte sunt oameni cu integritate, oameni în care avem încredere că vor aplica legea, că vor munci pentru cetățeni, nu pentru tot felul de găști, așa cum s-a întâmplat în trecut”, a adăugat șefa Guvernului.

Maia Sandu a mai precizat că nu va schimba o altă persoană la funcția de minitru al Justiției în care se află acum Olesea Stamate.

Potrivit oficialei, pe parcursul zilei de joi, socialiștii urmează să se convoace pentru a decide ce fac mai departe: „Suntem gata să ne asumăm toate costurile, inclusiv căderea Guvernului. Dacă așa vor decide socialiștii să meargă împotriva reformei justiției, atunci putem să ajungem și la demisia Guvernului”.

 

loading...

Comments are closed.