Politic

Împreună cu președintele Bulgariei, Maia Sandu a efectuat o vizită la Taraclia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi, împreună cu președintele bulgar Rumen Radev, Maia Sandu a mers la Taraclia, unde a transmis întregii comunități bulgare de la noi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Bulgarilor Basarabeni.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

“Moldova a devenit pentru ei „acasă” de peste două secole. Împreună ne-am bucurat, am muncit și am trecut prin greutăți. Împreună, uniți, vrem să ne construim un viitor prosper și pașnic în familia Uniunii Europene. Etnia, limba sau credința pot și trebuie să ne apropie, nu să ne dezbine. Suntem cu toții parte a statului Republica Moldova și numai împreuna putem reuși.

I-am felicitat pe membrii comunității bulgare pentru că au știut să păstreze și să transmită din generație în generație moștenirea lor culturală, am apreciat efortul lor de a readuce în circuitul activ limba bulgară, dar și de a învăța limba română.

Vin cu urări de pace, multă sănătate și bunăstare pentru întreaga comunitate bulgară din țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că președintele Bulgariei a sosit în țara noastră pe parcursul zilei de ieri, iar la Chișinău a fost semnat un contract privind tranzitul gazelor naturale prin infrastructura bulgară.

loading...

Comments are closed.