Actualitate

Împreună cu Viorel Morari a fost reținut și șeful interimar al secției Antidrog din cadrul unei Direcții a IGPF

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împreună cu Viorel Morari, procurorii PCCOCS l-au reținut și pe Maxim Bizian, șeful interimar al secției Antidrog din cadrul Direcției Investigații Speciale (DIS) a Poliției de Frontieră, transmite Telegraph.md

Aceștia sunt cercetați pentru fabricarea unui dosar la comandă în adresa fraților Borș (rețeaua VENTO).

Bizian în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 (DOS) a INI. Acesta a fost deja pus oficial sub învinuire pentru „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Pe lângă cei doi, încă doi figuranți au fost citați la Procuratură pentru audieri. Este vorba despre un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție și un ofițer de investigație, care în ajun de data pentru care fusese citați, s-au îmbolnăvit subit.

Fostul procuror, care fusese citat pentru data de 18 ianuarie, a informat în aceiași zi PCCOCS-ul despre contaminarea sa cu COVID-19, iar ofițerul de investigație, care urma să se prezinte la Procuratură pe 13 ianuarie, s-a internat, de sine stătător, la 12 ianuarie în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliției de Frontieră.

Citește și: Cooperarea moldo-niponă discutată la întrevederea secretarului de stat Dumitru Socolan cu Katayama Yoshihiro, Ambasadorul Japoniei în Moldova

loading...

Comments are closed.