În 2022, guvernarea PAS nu va majora salariile medicilor

Salariile angajaților din Sănătate nu vor fi majorate în 2022. În proiectele Bugetului de Stat și Bugetului Fondului Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală pentru anul viitor nu sunt prevăzute asemenea cheltuieli.

La capitolul cheltuieli pentru majorări de salarii se prevăd doar alocări pentru asigurarea creșterii salariilor personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, care au fost efectuate la 01 noiembrie 2021.

Bugetul Public Național nu are incluse și cheltuieli pentru creșterea cu 40 la sută a salariilor angajaților din medicină, care trebuia efectuată încă din iulie 2021.

Amintim, Parlamentul trecut a votat, în primăvară, în prima lectură, la inițiativa PSRM legea care prevedea creșterea salariilor medicilor cu 40%. Votul pentru lectura a doua a fost oprit de decretul președintelui Maia Sandu de a dizolva Legislativul.

Deputații PSRM au propus în actualul Parlament ca să se revină la această lege, însă majoritatea PAS a respins inițiativa.

Majorarea cu 40% din iulie urma să încheie procesul de dublare a salariilor care a fost inițiat de Igor Dodon, pe când deținea funcția de președinte a țării. Primele două majorări au prevăzut creșteri de 30 și respectiv de 40 la sută.

Total
0
Shares
Total
0
Share