În 2023, numărul de pasageri care au călătorit prin intermediul AIC a crescut cu 23%, circa trei milioane de călători

În 2023, numărul de pasageri care au călătorit prin intermediul Aeroportului Internațional Chișinău a crescut cu 23% în comparație cu 2022, fiind înregistrați 2.960.194 de călători, anunță Poliția de frontieră.

Totodată, a crescut cu 26% numărul persoanelor care au făcut cale întoarsă de la hotar, în anul 2023 – 4708 persoane au primit refuz de intrare în RM prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Instituția mai anunță că în 2023 s-a atestat o creștere a numărului de persoane care au încercat să treacă hotarul cu arme sau muniții, fiind ridicate 12 arme, 539 de cartușe, 8 încărcătoare, 2 grenade, o lunetă, sute de bile din plumb etc.

În 2024, instituția își propune să îmbunătățească procesul de management al resurselor umane și recrutarea personalului pentru angajarea în cadrul Poliției de Frontieră.

Totodată, va monitoriza implementarea angajamentelor de către operatorul aeroportuar conform Memorandumului de înțelegere pentru sporirea securității aeronautice și aeroportuare în incinta AIC.

Șeful Poliției de Frontieră Ruslan Galușca a subliniat importanța consolidării echipei în SPF Aeroportul Internațional Chișinău prin optimizarea proceselor de management al resurselor umane și recrutarea eficientă a personalului necesar. Totodată, Ruslan Galușca a mulțumit efectivului din Aeroport, pentru responsabilitatea și profesionalismul cu care își îndeplinesc atribuțiile de serviciu, în același timp solicitând seriozitate față de angajamentele asumate.

Total
0
Shares
Total
0
Share