Alte știri

În 65 de grădinițe și 14 școli din oraș și suburbii a fost finalizată reparația capitală. În câte instituții lucrările încă se mai desfășoară

Pinterest LinkedIn Tumblr

În 65 de grădinițe și 14 școli din oraș și suburbii a fost finalizate lucrările de reparația capitală, prevăzute pentru anul curent, iar în alte 56 de unități (27 IET și 29 școli), activitățile respective sunt în desfășurare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În context, luni în cadrul ședinței operative săptămânale, primarul general, Ion Ceban, a făcut avertizări către managerii instituțiilor de profil, de a se pregăti corespunzător de începerea anului de învățământ 2020-2021, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor și a personalului, dar și de a supraveghea lucrările de reparație care au loc în prezent.

„Dacă vom acumula dovezi privind scăparea situației de sub control, unii conducători vor fi demiși, inclusiv cu adresări către organele de drept pentru a iniția anchete respective. Rog, Direcția Educație să monitorizeze strict toate lucrările de reparație, dar și celelalte activități din școli și grădinițe, pentru a nu admite cazuri de supracost sau lucrări îndeplinite necalitativ„, a subliniat edilul.

În anul 2020 sunt prevăzute lucrări de reparație capitală în 142 de edificii educaționale, iar suma prevăzută în acest scop este de 46 milioane 290 mii lei.

Amintim că autoritățile municipale efectuează controale referitor la pregătirea instituțiilor educaționale pentru începerea noului an școlar, inclusiv dotarea cu produse igienice, echipamente de protecție, dezinfectanți și alte produse pentru activitate în condiții de pandemie cu COVID-19.

Totodată, e de menționat că pe parcursul lunii iulie,  municipalitatea a evaluat situația privind starea pavilioanelor de pe teritoriul grădinițelor din municipiul Chișinău, unde s-a stabilit că din totalul de 136 de obiective, 80 sunt problematice. Dintre acestea, 61 de pavilioane urmează a fi reconstruite, din cauză că sunt moral-învechite, iar altele 19 unități din 8 instituții necesită reparație.

Suma estimativă necesară pentru reconstrucția și reabilitarea pavilioanelor de pe teritoriul grădinițelor constituie 10,9 milioane de lei, inclusiv 9,04 milioane lei pentru amenajarea obiectivelor noi și de 1,86 milioane pentru reparația celor existente.

Citește și: Guvernul va aloca 50 milioane de lei pentru procurarea materialelor de protecție în școli și grădinițe

loading...

Comments are closed.