Alte știri

În această noapte au fost prelevate probe de la 10 întreprinderi producătoare, care deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această noapte au fost prelevate probe de la 10 întreprinderi producătoare, care deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare publică, din cauza cărora poate fi apărut mirosul neplăcut din capitală.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astăzi, dar şi în următoarele zile, grupul creat va merge şi la alţi 10 agenţi economici pentru a preleva probe.

Acţiunile vin după ce în municipiul Chişinău a revenit mirosul neplăcut, iar responsabilii l-au informat pe edil că motivul ar fi creşterea concentrației deversărilor la Stația de Epurare şi de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale.

Mâine este așteptat raportul grupului de lucru. Persoanele responsabile care se fac vinovate să fie eliberate din funcţie, iar agenții economici vom cere să fie sancţionaţi, în cazul în care se va demonstra că mirosul în oraș a reapărut din cauza lor, a anunțat Ion Ceban, primarul mun. Chișinău.

Totodată, au fost transmise mai multe demersuri către instituțiile abilitate, pentru a se autosesiza în situația dată.

”Noi nu avem ce ascunde. Municipalitatea a depus un efort enorm pentru a rezolva problema mirosului neplăcut emanat de la Staţia de Epurare. Nu voi admite ca problema să revină, iar oamenii să sufere din cauza mirosului insuportabil”, a transmis Ceban.

loading...

Comments are closed.