În acest an, Armata Națională va încorpora 1500 de tineri

Cabinetul de miniștri a aprobat Proiectul de hotărâre „Cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie – iulie 2022 şi încorporarea în serviciul militar în octombrie 2022 – ianuarie 2023”.

Așadar, în unitățile militare ale Armatei Naționale urmează să fie încorporaţi circa 1 500 de tineri. Dintre aceștia, 740 vor fi repartizați pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie.

Potrivit procedurii, încorporarea se desfășoară de două ori pe an, pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării. Încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen se efectuează în conformitate cu Legea nr. 1245 din 18 iulie 2002 cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei.

Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Precizăm că, în perioada 18-21 octombrie curent, peste 500 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni, au fost trecuți în rezervă.

Procesul de încorporare în serviciul militar în termen nu are legătură cu situația de securitate din regiune și nici cu o eventuală declarare a mobilizării în țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share