Social

În acest an, în Chișinău vor fi cu o mie de copii mai mult în clasa întâi

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Chișinău sunt aproape zece mii de cereri de înscriere în clasa întâi, cu o mie mai mult decât estimările autorităților municipale, transmite Telegraph.md, cu referire la Moldpres.md

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipalității că au fost depuse 9875 de cereri de înscriere a copiilor în clasa întâi în școlile din municipiul Chișinău, cu o mie de solicitări mai multe decât au estimat autoritățile.

”Noi am avut planificate 8 913 locuri în 329 de clase, iar acum atestăm o situație complicată căci avem o mie de cereri suplimentare. Colegii vor face o analiză și vom găsi soluții să acoperim toate solicitările”, a menționat Cutasevici.

Oficialul a adăugat că a fost încheiată prima etapă de admitere în învățământul liceal, iar media de admitere a fost de 7,91. Potrivit datelor autorităților, în capitală sunt 81 de licee cu 71 821 de elevi, 27 de gimnazii cu 6 273 de elevi și 15 școli primare cu 4 931 de elevi.

”Săptămâna aceasta vom avea ședințe cu directorii de școli și vom selecta cele mai eficiente modele de predare pe care le vom adapta la fiecare instituție, ca procesul educațional să aibă loc în condiții de maximă securitate atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Vom depune toate eforturile să asigurăm instituțiile de învățământ cu echipamente de protecție și dezinfectant. De organizarea procesului va depinde și situația epidemiologică din țară”, a precizat Cutasevici.

Citește și: Autoizolarea ar putea să devină opțională, după 1 august 2020

loading...

Comments are closed.