Actual

În aceste zile are loc inspectarea tehnicii din dotarea Direcției regionale căutare-salvare nr.1 din municipiul Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 28 – 29 septembrie, în cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 din municipiul Chișinău, are loc inspectarea anuală a tehnicii din dotare, în cadrul căreia autospecialele din dotarea Direcției urmează a fi evaluate la capitolul testarea în intervenție.

Verificarea autospecialelor din dotare are loc pe un teren de la periferia municipiului Chișinău, în apropierea localității Dumbrava, unde ofițerii și subofițerii IGSU au amplasat mașinile.

În total, urmează a fi evaluate 37 unități de tehnică, printre care autospeciale de intervenție la incendii, tehnică grea de tracțiune, echipament pentru desfășurarea lucrărilor subacvatice, utilaj de descarcerare și deblocare, motopompe pentru lucrări de pomparea, dar  și echipamentul pentru scufundare și intervenție a scafandrilor.

Verificările au scopul de a cunoaște starea de pregătire a tehnicii necesare de intervenție în situații excepționale în special în perioada de trecere spre sezonul rece al anului. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2020 efectivul de trupă și comandă a Direcției regionale căutare-salvare nr. 1 din municipiul Chișinău a intervenit în peste 800 situații de risc, implicând tehnica din dotare.

loading...

Comments are closed.