În ajun de sărbători, curțile din Bălți sunt pline cu gunoi: “Plătim pentru servicii dar avem parte doar de dezordine”

gunoi balti, renato usatii, partidul nostru, guvernul filip

Criza deşeurilor revine la Bălţi. Chiar în preajma Paștelui, curțile blocurilor au ajuns să fie pline cu gunoi. Situaţia nu este nouă şi se repetă periodic, în special atunci când vremea se încălzește și cantitatea de gunoi creşte.

Totul a pornit după ce Primăria a suspendat abuziv contractul cu firma care colecta deşeurilor, iar serviciul a fost preluat de o întreprindere muncipală care cu greu face față volumului de lucrări.

Locuitorii din Bălți sunt nemulţumiţi şi spun că sunt nevoiți să suporte mirosul urât și imagini dezolante, informează Publika.

“E o situație dezastruoasă, dar nu avem ce face. Vedeţi că lumea aduce gunoiul şi-l aruncă unde apucă, nu-l pune la tomberon pentru că sunt pline.

Situaţia este deja gravă. Noi plătim pentru serviciile de evacuare, de ce atunci avem această dezordine?

Nu ne place, aici întotdeauna este aşa mizerie. Tot ce vrei este aici, trebuie de făcut ceva ca sa fie regulă, pentru că nu e bine.”

Vor fi neapărat înaintate prescripţii obligatorii, pentru ca în cel mai scurt timp să fie luate măsuri pentru evacuarea deşeurile care sunt. Dacă nu se vor respecta indicaţiile obligatorii, vor fi înaintate sancţiuni sub formă de amendă“, a spus inspectorul Agenției Ecologică Bălți, Vadim Matcovshi.

Reprezentanții Direcției municipale pentru Reparații și Construcția Drumurilor nu au fost de găsit pentru a oferi explicații. Autoritățile locale au preluat serviciul de salubrizare a orașului la sfârșitul anului trecut de la o companie privată.

Acest lucru a generat o criză a deșeurilor care a fost soluționată, doar după implicarea Guvernului. Înainte de Revelion, 15 autospeciale şi zeci de muncitori şi carabinieri din Chişinău au fost trimişi la Bălţi pentru a curăţa oraşul de mizerie.

Total
0
Shares
Total
0
Share