În atenția autorităților locale și moldovenilor de peste hotare: A fost lansat Apelul de Granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”

Apelul de Granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, DAR 1+3, biroul relatii cu diaspora, Guvernul Filip, PDM, Plahotniuc, Diaspora, moldovenii din diaspora, prgram guvernamental pentru diaspora, Biroul cu Diaspora,

Biroul relații cu diaspora din cadrul  Cancelariei de Stat lansează, astăzi, Apelul de Granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, aprobat prin Hotărâre de Guvern nr.801/2018.

La program sunt invitate să aplice autoritățile publice locale de nivelul I în comun cu asociațiile/membrii diasporei, asociațiile de băștinași, grupurile de inițiativă ale cetățenilor stabiliți în străinătate sau reveniți, partenerii de dezvoltare/donatorii, pentru a beneficia de susținere financiară nerambursabilă în cadrul Programului „DAR 1+3”.

Apelul pentru depunerea dosarelor este deschis începând cu data de 8 aprilie 2019 până la data de 11 mai 2019ora 24:00. Dosarele depuse vor respecta cerințele prevăzute în Ghidul de aplicare al Programului.

Programul Diaspora Acasă Reușește ”DAR 1+3” urmărește următoarele obiective specifice:

  • Stimularea dezvoltării localităților rurale și urbane din Republica Moldova prin atragerea capitalului uman și financiar din diasporă;
  • Păstrarea și reanimarea conexiunii dintre cetățenii plecați și localitățile de origine prin realizarea programelor și proiectelor de dezvoltare locală, în comun cu diaspora;
  • Canalizarea remitențelor, dincolo de consum, spre dezvoltarea social-economică a zonelor rurale din Moldova;
  • Sporirea gradului de participare și implicare a diasporei în planificarea și dezvoltarea social-economică la nivel local.

Programul  este deschis pentru aplicare autorităților publice locale din Moldova, care au rol de Partener lider aplicant (PLA) și poartă răspundere pentru implementarea eficientă și calitativă a proiectului de dezvoltare locală.

Finanțarea proiectelor din cadrul Programului se va efectua în baza formulei „1+3”, având următorii parteneri:

(1) Diaspora;

(2) Guvernul Republicii Moldova;

(3) Autoritățile publice locale;

(4) Partenerii de dezvoltare/donatorii.

Domeniile eligibile pentru finanțarea activităților din Program sunt:

1) infrastructură (apă și canalizare, drumuri, școli, grădinițe, case de cultură);

2) protecția mediului (prevenirea poluării mediului, managementul deșeurilor);

3) economie (dezvoltarea regiunii,  investiții, dezvoltarea agriculturii);

4) eficiență energetică (panouri solare, iluminare stradală, izolare termică);

5) cultură (protecția patrimoniului, zone de odihnă, dezvoltarea turismului rural, expoziții și festivaluri);

6) educație (programe pentru copii, sport, inovație, transfer de cunoștințe și know-how);

7) protecție socială (servicii sociale și de sănătate).

Depunerea dosarelor:

Aplicanții vor completa Formularul online (cu toate anexele) și, totodată, vor expedia toate documentele necesare, atât pe suport de hârtie, cât și electronic.

Click aici pentru a completa formularul online.

Transmiterea aplicațiilor în format electronic:

Aplicațiile în format electronic vor fi expediate la adresa: brd@gov.md.

Pentru mai multe detalii cu privire la etapele şi condiţiile concursului vizitați pagina BRD: https://brd.gov.md/ro/content/diaspora-acasa-reuseste-dar-13

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share