Alte știri

În Australia, 10 milioane de persoane au intrat în lockdown

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproximativ 10 milioane de australieni au primit ordinul de a intra în lockdown în mai mai multe oraşe ale acestei insule-continent, care se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

După locuitorii din Sydney, Darwin şi Perth, a venit rândul celor din Brisbane şi mai multe zone din statul Queensland să rămână în locuinţele lor începând de marţi seară, pentru o durată iniţială de trei zile.

Australia, a cărei capacitate iniţială de a controla pandemia de COVID-19 a fost salutată pe plan internaţional, se confruntă de câteva săptămâni cu o creştere accelerată a numărului de infectări, în special din cauza variantei Delta a noului coronavirus, considerată mai contagioasă, precum şi a funcţionării deficitare a dispozitivelor de carantină implementate pentru turiştii veniţi din străinătate.

„Sunt decizii dificile”, a declarat Annastacia Palaszczuk, prim-ministrul statului Queensland. „Există astfel de măsuri de carantină în marile oraşe pentru că virusul pătrunde acolo odată cu persoanele venite din străinătate”, a adăugat ea.

Pe lângă Brisbane, mai multe zone de pe litoralul din Queensland, inclusiv oraşul Townsville, sunt vizate de acest nou lockdown. La originea cazurilor recente de infectare se află un membru al personalului medical care nu era vaccinat, dar a călătorit timp de 10 zile în Queensland în perioada în care era contagios.

loading...

Comments are closed.