Alte știri

În autonomia găgăuză, s-a dat startul campaniei pentru alegerea celor 35 de deputați ai Adunării Populare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În autonomia găgăuză, s-a dat startul campaniei pentru alegerea celor 35 de deputați ai Adunării Populare, la un scrutin care urma să aibă loc pe 16 mai, dar a fost amânat din cauza pandemiei și va avea loc pe 19 septembrie. Portalul gagauzinfo.md relatează că aproximativ 50 de potențiali candidați s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală de la Comrat în dimineața de 21 iulie pentru a lua formulare pentru listele de semnături de sprijin.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Autoritatea electorală a regiunii cu o populație mai mică de 135 de mii de oameni a înregistrat deja în calitate de concurent electoral Blocul comuniștilor și socialiștilor (BECS).

Adunarea Populară are competențe limitate și își împarte puterea cu guvernatoarea autonomiei găgăuze. Funcția este deținută actualmente de fosta deputată comunistă, Irina Vlah, aleasă guvernatoare în 2015 și apoi în 2019. La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, electoratul găgăuz a votat masiv pentru BECS, care a obținut un rezultat de aproape 81%, în timp ce partidul PAS, care a câștigat detașat alegerile la scară națională, a obținut în autonomia găgăuză puțin peste 4% din voturi, situându-se pe locul trei.

Sursa: moldova.europa libera.org

loading...

Comments are closed.