Externe

În Azerbaijan, Rusia este numită ca stat ocupant! „Companiile rusești extrag petrolul nostru”

Pinterest LinkedIn Tumblr

O parte a teritoriului Azerbaijanului se află sub ocupația rusească. Cu o așa declarație a venit luni, 1 octombrie unul din deputații Parlamentului azer, Gudrat, Gasanguliev.

„Pământurile noastre sunt ocupate de Rusia”, a declarat deputatul la prima ședință a sesiunii de toamnă a legislativului. Gasanguliev a propus colegilor un proiect de lege cu privire la teritoriile ocupate.

Din declarațiile acestuia reiese că în teritoriile pe care nu le controlează guvernul de la Baku, lucrează companiile rusești de extragere a zăcămintelor naturale. „Trebuie în mod urgent să creăm un proiect de lege în privința acestor teritorii, iar cu companiile care vor încălca legea vor fi sancționate conform legii”, spune parlamentarul.

„Deseori se spune că Azerbaijanul nu poate să facă față Armeniei. Orice potențial militar nu am avea, nu vom putea să ne eliberăm teritoriile până Rusia nu va înceta să susțină Armenia. Alianța militară a acestor două țări, poate să ducă la pierderea altor teritorii ale noastre.”, a conchis Gasanguliev.

În momentul de față, Qarabagul de Munte și 7 raioane incluse în el, aproximativ 20% din teritoriul Azerbaijanului se găsesc sub controlul Armeniei. De menționat faptul că în această zonă în mare parte trăiesc etnici armeni.

loading...

Comments are closed.