Actualitate

În capitală este în creștere numărul cazurilor de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În municipiul Chișinău a crescut numărul cazurilor de coronavirus. La Centrul COVID-19 de la MoldExpo sunt internați în prezent 103 bolnavi, transmite Moldpres

Șeful interimar al Direcției sănătate și asistență socială a Primăriei municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității de astăzi, că în capitală este în creștere numărul cazurilor de coronavirus. „La Centrul COVID-19 de la MoldExpo sunt internate 103 persoane, dintre care zece se află în terapie intensivă”, a spus Gâlcă.

În același timp, edilul capitalei, Ion Ceban, a solicitat locuitorilor municipiului Chișinău să se vaccineze, atenționând că “următorul val de coronavirus va fi cel al persoanelor nevaccinate”. Ceban a declarat că, deși procentul de vaccinare al locuitorilor capitalei este mare, de circa 30 la sută, acesta nu este suficient pentru a fi creată imunizarea în masă.

“În comparație cu datele înregistrate la nivelul țării, municipiul Chișinău este lider la capitolul vaccinare – 30 la sută dintre locuitori au primit serul, dar această cifră nu este suficientă pentru a fi creată imunizarea în masă pe cale naturală. Pentru asta este nevoie ca 70 la sută dintre locuitori să fie vaccinați. Solicit creșterea eforturilor serviciilor municipalității pentru imunizarea locuitorilor”, a specificat Ceban.

De asemenea, edilul capitalei a cerut convocarea în această săptămână a ședinței extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău pentru evaluarea situației din sănătate, în condițiile de creștere a cazurilor de coronavirus.

loading...

Comments are closed.