Alte știri

În cât timp ar putea crea BioNTech un nou vaccin, care să răspundă direct la noua tulpină a coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondatorul companiei BioNTech și dezvoltatorul vaccinului anti-COVID, care urmează să ajungă și în România, susține că în câteva săptămâni poate crea un vaccin dedicat noii tulpini a coronavirusului, care a fost depistată în Anglia. 

Pfizer-BioNTech şi Moderna au anunţat că studiază deja eficienţa serurilor pe care le-au produs asupra noii tulpini de coronavirus care provoacă îngrijorare la nivel global. Sunt mulţi experţi care spun că nu sunt motive pentru care vaccinurile să nu fie eficiente.

Mai mult, Ugur Sahin, dezvoltatorul vaccinului BioNTech, afirmă că în câteva săptămâni ar putea produce un vaccin care să răspundă direct noii tulpini, pentru că proteinele din cele două variante ale coronavirusului sunt identice în proporţie de 99%.

„Putem să începem să lucrăm la un vaccin care imită complet noua mutaţie, tehnic am putea furniza un nou vaccin în şase săptămâni, asta înseamnă că vaccinul conţine această informaţie. Sigur că nu este doar o chestiune tehnică, trebuie să vedem şi cum ar trata asta EMA, FDA sau alte autorităţi. Dar, în pricipiu, putem face un vaccin care imită noile tulpini în şase săptămâni”, a declarat Ugur Sahin, fondatorul companiei BioNTech, potrivit Mediafax.

Şeful de la BioNTech este încrezător că virusul poate fi învins rapid.

Pfizer a declarat că „strânge date” în legătură cu cât de bine probele de sânge de la persoanele imunizate cu vaccinul său „pot fi capabile să neutralizeze noua tulpină apărută în Marea Britanie”, potrivit sursei citate.

loading...

Comments are closed.